Publiekslezing: Zwaartekrachtgolven en het heelal

Wellicht heb je het nieuws over de ontdekking van de gravitatie golven gehoord? Op 14 september is voor het eerste een golf in het zwaartekracht veld ontdekt, en hiermee is de voorspelling van Einstein in zijn relativiteitstheorie bevestigd.

Zwaartekrachtsgolven kunnen alleen ontstaan door hele heftige gebeurtenissen in het heelal. Bij Saturnus organiseren we een lezing over zwaartekracht in het heelal op 24 februari. Door Robbert-Jan Westerduin zal er verteld worden over zwaartekracht in het heelal, donkere materie en natuurlijk hoe de gravitatiegolven zijn ontstaan en gedetecteerd.

De lezing is gecombineerd met de publieksavond, dus ook niet-leden zijn welkom. Kosten voor niet-leden zijn 3,50 euro, voor leden gratis.

De lezing is op woensdag 24 februari en start om 20.00 uur. Saturnus is om 19.45 uur open.