Nacht van de Nacht: Sterrenkijken met Saturnus

>> Sterrenkijkavond gaat door! Mocht in de loop van de avond helemaal bewolk worden, dan kunnen we geen sterren meer zien en zullen de telescopen worden opgebroken.

Op zaterdag 29 oktober kan iedereen komen sterrenkijken met Saturnus, tijdens de Nacht van de Nacht. Het zal een mooie nacht worden zonder Maan, we staan op een mooie plek in Groesbeek zonder storend stadslicht. Er zijn verschillende telescopen staan om de hemelobjecten te bekijken en experts die uitleg geven over wat er te zien is aan de sterrenhemel. Zoals waar de sterrenbeelden staan, welke nevels en sterrenstelsels er te zien zijn en deze zelf bekijken door de telescopen. Mocht het bewolkt zijn, dan gaat het niet door. We zullen dit dan op onze internet site zetten.

Vanaf 20.30 tot ongeveer 23.00 uur staat Saturnus bij camping Klein Amerika. Adres: Klein Amerika 3 in Groesbeek. Op de tweede campingweide achter de boerderij. Parkeer op de betonnen plaat langs de weg, en loop naar boven op het veld dat direct rechts van de boerderij ligt (niet aanbellen bij de boer).

Routebeschrijving Klein Amerika
Komende van de A73, afslag nr. 3 richting Groesbeek via Mook (N271)
Komende vanuit Nijmegen of Berg en Dal, door centrum Groesbeek
In Groesbeek, op de rotonde bij de molen, gaat u richting Breedeweg. Na ca. 1 km, op de eerst volgende rotonde, rechts af de 2e colonjes inrijden.
Op de kruising gaat u rechtdoor en na ca. 1 km vindt u de camping aan de linkerkant van de weg.