Sterrenkijken op zaterdag 4 maart -> Afgeblazen!

>> Ivm het slechte weer gaan de sterrenkijkdagen van Saturnus NIET door.
Er zijn andere sterrenwachten die een slecht weer programma hebben, zie: http://sterrenkunde.nl/knvws/sterrenkijkdagen#gelderland
Op zaterdagavond 4 maart kan iedereen komen sterrenkijken met Saturnus, tijdens de Landelijke sterrenkijkdagen. Het zal een mooie nacht worden op een donkere plek in Groesbeek zonder storend stadslicht. Te zien zijn een bijna halfverlichte Maan, sterrenbeeld Orion met nevels waar sterren in geboren worden, begin van de avond planeten Venus en Mars
Er zijn verschillende telescopen staan om de hemelobjecten te bekijken en experts die uitleg geven over wat er te zien is aan de sterrenhemel. Zoals waar de sterrenbeelden staan, welke nevels en sterrenstelsels er te zien zijn en deze zelf bekijken door de telescopen.
Mocht het bewolkt zijn, dan gaat het niet door. We zullen dit dan op onze internet site zetten.
Vanaf 20.00 tot ongeveer 23.00 uur staat Saturnus bij camping Klein Amerika. Adres: Klein Amerika 3 in Groesbeek. Op de tweede campingweide achter de boerderij. Parkeer op de betonnen plaat langs de weg, en loop naar boven op het veld dat direct rechts van de boerderij ligt (niet aanbellen bij de boer).
Routebeschrijving Klein Amerika:
– Komende van de A73, afslag nr. 3 richting Groesbeek via Mook (N271)
– Komende vanuit Nijmegen of Berg en Dal, door centrum Groesbeek.
In Groesbeek, op de rotonde bij de molen, gaat u richting Breedeweg. Na ca. 1 km, op de eerst volgende rotonde, rechts af de 2e colonjes inrijden.
Op de kruising gaat u rechtdoor en na ca. 1 km vindt u de camping aan de linkerkant van de weg.
klein amerika