GEEN meteoren waarnemen in Groesbeek

Definitieve status: GAAT NIET DOOR in verband met bewolking

Bekend gemaakt 12 augustus om 10:30

Jammer genoeg is de weersvoorspelling voor onze waarneemplek zodanig ongunstig dat we het niet door laten gaan. Volgend jaar beter!

 

De bekende meterorenzwerm Perseïden komt er aan, en de verwachting is dat er tiental(-len) ‘vallende sterren’ per uur te zien zijn. De Maan stoort niet, dus de omstandigheden zijn goed om ze te waarnemen.
De waarneemavond is samen met Centaurus-A, en is op zondagavond 12 augustus in Groesbeek op de camping Klein Amerika.
Meteoren zijn het beste te bekijken met het blote oog, dus er is geen speciale apparatuur voor nodig. Liggend op matrasje of veldbedje, bekijk je de sterrenhemel en zie je de meteoren voorbij zien schieten. Er zullen ook sterrenkijkers aanwezig zijn om andere interessante objecten aan de sterrenhemel waar te nemen, zoals Jupiter, Saturnus en Mars.
Mocht het onverhoopt slecht weer worden en de waarneemavond niet doorgaan, dan zal dat op deze website te zien zijn:
http://www.centaurus-a.nl/home/seizoen-2018-2019

Wanneer: Op zondagavond 12 augustus 21:00 – ~02:00 uur

Voor wie: Iedereen, je mag ook vrienden en familie meenemen

Wat mee te nemen: Warme kleding en muts (het kan koud en vochtig worden), matje of veldbedje om op te liggen met evt. slaapzak, eten en drinken (liefst iets warms in  thermosfles), zaklampje (liefst rood licht), eventueel een verrekijker of sterrenkijker.

Waar: Camping Klein Amerika – Adres: Klein Amerika 3 te Groesbeek Komende
van de A73, afslag nr. 3 richting Groesbeek via Mook (N271).
Komende vanuit Nijmegen of Berg en Dal, door centrum Groesbeek. In Groesbeek, op de rotonde bij de molen, gaat u richting Breedeweg. Na ca. 1 km, op de eerst volgende rotonde, rechts af de 2e Colonjes inrijden. Op de
kruising gaat u rechtdoor en na ca. 1 km vindt u de camping aan de linkerkant van de weg. Parkeren op de betonplaat aan de rechterkant van de weg.
Loop het veld op aan de rechterkant van de boerderij (niet aanbellen), en we staan bovenop de heuveltop.

Deze waarneemavond is gratis voor iedereen.